Актуално

На фокус

Oт 4-ти февруари големите ученици - три седмици на училище, три – вкъщи

Oт 4-ти февруари големите ученици - три седмици на училище, три – вкъщи

18.01.2021

news.bg

1793


Вариантът три седмици на училище, три седмици онлайн обучение се обсъжда като най-добър за прогимназиалния етап, каза здравният министър Костадин Ангелов.

Постепенно връщане на учениците от 5-ти до 12 клас в училище, се обсъжда като вариант от властта. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който обяви, че за целта ще има среща с образователния министър и синдикатите. На срещата ще се обсъдят два основни въпроса - първият, свързан с ваксинирането на учителите, вторият - дали да се променят мерките срещу разпространението на коронавируса след 4-ти февруари.

Най-вероятната възможност за големите ученици била постепенно връщане в клас, за три седмици на училище и за три седмици дистанционно, каза министърът.

Той има среща и с областните директори на Регионалните управления по образование и директорите на социално подпомагане, за да се обсъди ваксинацията на учителите и възрастните хора от всички старчески домове - държавни и частни. Във всеки регион ваксинирането ще става на различни места, по преценка на местните власти - на място в училище, в РЗИ, в мобилни кабинети, организацията ще се прави от директорите на РЗИ. Специална организация се предвижда и за изборите.

Свързани статии