Актуално

На фокус

Освободиха шефа на столичното Второ РПУ заради Венци-Боксьора

Освободиха шефа на столичното Второ РПУ заради Венци-Боксьора

08.10.2021

Втори фронт

456


Второ РПУ в София остана без началника си. Причината - бездействията по случая с Венцислав Дамянов - Боксьора. Обвиненията срещу него са за тормоз и побои над хора в столичното село Световрачене. Преди ден самият Дамянов бе арестуван.
Решението за освобождаването на началника на полицейското управление е взето от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Самият той посочи пред журналисти, че ще вземе отношение и към други служители на МВР, свързани със случая.

Скандалният случай с Венцислав Дамянов - Боксьора избухна преди няколко дни. Последната “изява” на гамена била в петък, когато потрошил местна кръчма в селото, набил собственика, посегнал на жена от персонала. Твърди се, че Венци Боксьора може да се чувства безнаказан, тъй като е свидетелствал по дела и по всяка вероятност очаква, че прокуратурата ще стои зад гърба му.

Така се стигна до вчерашния ден, когато полицията задържа Венци - Боксьора и още трима негови приближени при акция в малките населени места около София. Прокуратурата пък обясни, че взема делата срещу него под специален надзор в Софийската градска прокуратура.

“Хората са подавали десетки жалби и молби. Сега ще помисля по отношение на някои от ръководния състав на Столичната дирекция на вътрешните работи, като съм взел, разбира се, отношение по един служител, който като име беше споменат от тези пострадали лица от Главна дирекция „Национална полиция“, каза Бойко Рашков.

  Източник: frognews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания