Актуално

На фокус

Основателят на McAfee открит мъртъв в испански затвор

Основателят на McAfee открит мъртъв в испански затвор

24.06.2021

Втори фронт

3337


Oснователят на антивирусната софтуерна компания McAfee - Джон Макафи, е намерен мъртъв в испански затвор. Той е оставил в Тwitter съобщение в случай, че почине.

Испанският вестник „Паис“, позовавайки се на полицейски източници, съобщи, че Макафи се е самоубил в затвора на община Сант Естеве Сесровирес в Каталуния. Тялото е открито в затворническа килия. Пристигналите на мястото лекари се опитали да извършат реанимация, но без успех, предаде БНР.

В съобщение, публикувано на 15 октомври 2020 г., Макафи отбелязва, че няма да се самоубие. Той заявява, че е доволен от всичко и има приятели. Макфи отбелязва още, че ако съдбата на американския финансист Джефри Епщайн, който почина в американски затвор, го сполети, това няма да е "по негова вина".

Макафи беше задържан в Испания по искане на САЩ миналата година, след което съдът одобри екстрадицията му. Според американските власти бизнесменът е укривал данъци, като е изпращал доходите си по сметките на подставени лица. Той е държан в затвора в Барселона.

В средата на юни Макафи даде показания в испанския Национален съд, в които отрече всички обвинения срещу него в Съединените щати, твърдейки, че имат "политически характер".

    Източник: dnes.bg

Свързани статии