Актуално

На фокус

Oсигуряват безплатни антигенни тестове за концертите на Intelligent Music Project

Oсигуряват безплатни антигенни тестове за концертите на Intelligent Music Project

15.11.2021

Втори фронт

447


Малко след като българската рок група Intelligent Music Project завърши своята лятна концертна обиколка в Бургас, Пловдив, Варна и София, през декември тя ще продължи с пълна сила. Този път музикантите ще посетят Благоевград, Плевен, Велико Търново, Русе и Стара Загора. Какво да очаква публиката там, какви са предизвикателствата при организирането на концерти в усложнената епидемиологична обстановка, както и за решението да бъдат осигурени безплатни антигенни тестове за публиката, ни разказва създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.

Д-р Врабевски, новината, с която зарадвахте феновете си днес, са безплатните антигенни тестове, които ще осигурите на всички, които искат да посетят концертите на Intelligent Music Project през декември. Това е голям жест към публиката ви, защо го правите?

Защото знаем, че в тези трудни времена на страх и изолация – не само физическа, но и душевна, хората имат нужда от забавление, от хубава музика на живо, изсвирена от великолепни музиканти, както и нужда да се откъснат от ежедневните тревожни мисли. Решението да осигурим безплатни антигенни тестове за нашите почитатели, които нямат зелен сертификат, е част от дългосрочна стратегия, която прилагам от години – опитвам се да махна битовизмите от главите на хората, за да могат да мислят позитивно, да работят и да отглеждат децата си спокойно или в случая – да дойдат на концерт без да трябва да отделят време и средства да се тестват. Тяхната задача е просто да дойдат и да се потопят в песните и техните послания. На всеки наш концерт до момента сме усещали уважението на публиката. В момент като сегашния е важно да припомним, че това уважение е взаимно. Искам концертите ни да бъдат приети като подарък за хората в тези трудни времена. Нашата музика не е бизнес, тя е кауза.

Не се ли притеснявате, че може да се злоупотреби с тази добрина?

Не може да има злоупотреби, защото екипът ми е направил добра организация. Тестването ще се прави на входа на всяка една от залите в петте града от турнето, непосредствено преди началото на всеки концерт. Това ще се случва само срещу предоставянето на вече закупен билет за концертa в съответния град. Мобилните лаборатории, които сме осигурили, ще функционират между 18:00-20:00 ч., началото на шоуто е в 19:30 ч. Естествено, след излизането на резултата от направения на място тест, на всеки тестван ще бъде издаден официален серификат от мобилната лаборатория, който ще важи 48 часа. Всичко това обаче няма да отмени дезинфектантите и маските, които ще бъдат осигурени на входовете на залите.

Кога и къде са концертите на Intelligent Music Project през декември?

На 7 декември – Благоевград, зала Скаптопара, 9 декември – Плевен, читалище „Съгласие“, 13 декември – Велико Търново, МДТ „Константин Кисимов“, 15 декември – Русе, Канев център, 17 декември – Стара Загора, Културен център. Билети се продават в Eventim и Grabo.

Какво да очакват зрителите на концертите?

В повечето от изброените градове ще свирим за пръв път. В другите сме свирили, но преди много време и в съвсем различен състав. През последните две години получихме много покани оттам и беше логично да посетим и тамошните си фенове. Тези от тях, които следват социалните ни мрежи, знаят много добре какво да очакват. Идваме със звездния си състав – Рони Ромеро като основен вокалист, Стунджи на барабаните, Славин Славчев, Боби Косатката и Лина Никол като беквокали, виртуозният ни китарист Бисер Иванов, музикалният ми продуцент Иво Стефанов на клавири, най-младият музикант в групата, но прекрасен пианист Сами Ефтимов и новото попълнение в бандата – басистът Митко Сираков. Шоуто ще продължи приблизително 2 часа, в които емоциите ще преливат от една в друга, Рони умее да диктува настроението и постоянно се заиграва с публиката. До момента не сме получавали лош отзив след концерт. Светлините, мултимедията и най-вече звукът ще бъдат безкомпромисни.

В последните няколко концерта от турнето си „The Creation Tour“ посветихте една от песните си на великия Джон Лоутън. Ще го направите ли и през декември?

Джон е първият вокалист на Intelligent Music Project и наш скъп приятел. За съжаление той си отиде тази година и най-малкото, което можем да направим, за да почетем паметта на този легендарен музикант, с когото имахме честта да работим, е да изпеем една от песните на Intelligent Music Project, в които той участва. Да, ще го направим отново.

Подготвяте седмия албум на групата. Какво може да кажете за него?

На първо място, че вече е записан. Ще излезе догодина. Изобщо догодина ще се случат много интересни неща с групата, с които съвсем скоро ще започнем да запознаваме почитателите си. В състава се завръща нашият скъп приятел Саймън Филипс, който освен барабанист в албума, е и музикален копродуцент. Основният вокалист отново ще е превърналият се в неизменна част от групата Рони Ромеро, който за пръв път участва в писането на някои от песните и текстовете ни.

Вие присъствате на всички концерти на групата – изгледали сте шоуто десетки пъти – не Ви ли омръзва?

Не, разбира се! Емоцията на всеки концерт е различна. Във всеки град реакциите на хората са все положителни, но много различни. А нашите душѝ се хранят именно от такива преживявания. Знаете, че аз не съм музикант, въпреки че пиша музиката и текстовете на песните на Intelligent Music Project – аз се занимавам с наука. Това е дейност, която изисква много внимание, често е съпътствана от напрежение, а когато добавим към това и всички останали дейности, с които съм се заел покрай моята Фондация Българска Памет, аз нямам търпение в края на деня да седна в публиката и да се насладя на изпълненията на страхотните музиканти, които изборих по-горе. Всъщност, вярвам, че всеки в публиката изпитва подобни чувства.

Билети за концертите на Intelligent Music Project през декември могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, както и от Grabo.

   Източник: darikradio

Свързани статии