Актуално

На фокус

ООН: Талибаните вече са започнали екзекуции

ООН: Талибаните вече са започнали екзекуции

24.08.2021

Втори фронт

699


Талибаните вече са започнали да извършват екзекуции и да нарушават редица човешки права, въпреки твърденията на групата за преживян катарзис. За това има множество данни, които идват от достоверни източници, посочват от Организацията на обединените нации.

Според ООН талибаните вече са нарушили редица човешки права, основно тези на жените. Започнало е и вербуване на деца, които да се присъединят към бойните редици на талибаните, предават от BBC. 

След като талибаните поеха контрола над Афганистан хиляди хора направиха панически опит за бягство. Нажежена бе обстановката на летището в Кабул. В момента талибаните са поставили краен срок за изтеглянето на американските военни и техните съюзници от страната. Крайната дата е 31-ви август и не подлежи на компромис, информираха още по време на пресконференция по-рано днес талибаните. На този фон на спешна спешна се събират държавите от Г-7. Съюзниците на САЩ ще продължат да настояват пред администрацията на Джо Байдън оттеглянето на войските да бъде забавено, за да може и останалите страни да евакуират максимален брой хора. 

Според данните на ООН вече е започнало постъпването на първите данни за екзекуции на хора в Афганистан. Свидетели са предоставили потресаващи факти за убийствата, извършени в началото на месец юли в провинцията Газни в Афганистан.

   Източник: frognews

Свързани статии