Актуално

На фокус

Огромни печалби за компаниите за Covid тестване

Огромни печалби за компаниите за Covid тестване

02.09.2021

Втори фронт

730


Съединените щати са обработвали средно дневно 1,2 милиона теста за Covid-19 през август, според Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ.

Нарастването на случаите на Делта варианта на коронавируса, съвпадащо с завръщането на учениците в училище, се посочва като основна причина за скока на тестването, съобщи в четвъртък новинарското онлайн Axios. В резултат на това Уолстрийт сега очаква неочаквано високи печалби за компаниите за Covid тестване.

Дневният обем от тестове, проведени от Quest Diagnostics, сега е двойно по-голям от този, който анализаторите от Уолстрийт прогнозираха за това време на годината, като подобен сценарий вече се очаква и за обема на тестовете на компанията Labcorp.

Финансовата консултантска фирма Baird очаква скокът при направените тестове да да добави 149 милиона долара печалба към компанията Quest и 96 милиона долара печалба за Labcorp до края на годината.

Настоящите средни стойности не включват финансираните от федералните власти програми скрининг за Covid-19 за ученици и училищен персонал. Очаква се задължителните тестове за лица, избрали да не бъдат ваксинирани, допълнително да допринесат за увеличаването на обема на тестове. и респективно на печалбите на тези компании.

  Източник: БНР

Свързани статии