Актуално

На фокус

Официално: В Джорджия е имало изборни измами в полза на Байдън

Официално: В Джорджия е имало изборни измами в полза на Байдън

21.06.2021

Втори фронт

1433


Пет партиди от редица бюлетини на неприсъстващи гласоподаватели от най-многолюдния окръг Фултън в американскщя щат Джорджия подозрително показаха един и същи брой гласове, именно 392 гласа за Байдън, 96 Тръмп и 3 за кандидата на либертарианците Джо Йоргенсен - което щатските служители признаха, че е статистическа невъзможност.

Американският щат Джорджия признава нередности при гласуването в столицата на щата - седем месеца след президентските избори.

Разкритията тази седмица накараха държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер да нареди нов одит на десетки хиляди бюлетини, събрани от кутиите в окръг Фултън - който обхваща 90 процента от столицата на щата Атланта, и чийто един милион жители представляват една десета от населението на щата.

Джо Байдън беше обявен за победител от 16-те гласа на членовете на Изборната колегия на щата с тънко преимущество от около 12 000.

Доналд Тръмп твърди, че системното фалшифициране на бюлетините в шест щата под прикритието на широко разширено гласуване по пощата го е лишило от законната победа.

При един от новооткритите инциденти бяха изпратени над 100 партиди бюлетини на отстъстващи хора - всяка най-малко от 100 гласа - за сканиране чрез машини за преброяване на гласовете в окръг Фултън, но номерата им за проследяване никога не бяха записани в ръчно изписани дневници от преброените партиди, което увеличава вероятността те да не бъдат изчислени.

Още около 25 партиди бяха сканирани два пъти, докато на много листове за контрол на партидите няма отметка в кутията, в която се декларира, че са дошли от защитен контейнер - което потенциално означава, че е можело да бъдат подправени.

Най-важното е, че пет партиди, преброени подред, подозрително показват един и същи брой гласове, а именно 392 гласа за Байдън, 96 Тръмп и 3 за кандидата на либертарианците Джо Йоргенсен. Щаттските служители признаха, че броят на почти 2500 гласа е статистическа невъзможност.

Тръмпистите свирят марш на триумфа

„Това е много голяма новина. Хората започват да виждат светлината. Страхотно за Америка", заяви Тръмп в кратко изявление в четвъртък в отговор на туитовете на Рафенспергер.

Докато Рафенспергер все още отрича, че измамите с бюлетините са спечелили изборите за Байдън, той призова директорът на изборите в окръг Фултън Ричард Барън да бъде уволнен.

"Продължих да призовавам директора на изборите да бъде отстранен от длъжността си, а ръководството на окръг Фултън продължава да не действа", каза Рафенспергер пред Just News в сряда.

 

Барън беше уволнен преди това от окръжния борд за регистрация и избори през февруари, но беше възстановен на следващия месец от комисарите.

 

Одитът може да има по-широки последици от това да подкопае легитимността на Байдън като президент. На изборите през ноември кандидатите за демократи Джон Ософ и Рафаел Уорнок бяха новоизбрани като двамата сенатори на щата в спорен балотаж срещу републиканците.

 

Изборът им предостави на демократите 50 от 100-те места в Сената - ефективно мнозинство, тъй като вицепрезидентът Камала Харис води гласуването.

Заедно с губернатора на Джорджия Брайън Кемп, Рафенспергер публично отрече твърденията на Тръмп за фалшифициране на бюлетините на изборите през ноември 2020 г. - спечелвайки одобрението на либералните масови медии.

Рафенспергер

В петък Рафенспергер обяви, че над 100 000 души ще бъдат отстранени от избирателните списъци в щата - около 18 000 от тези хора са починали, докато останалите или са информирали властите, че са се изнесли от щата, или са получили официална поща от своите посочени адреси.

"Тези хора вече не живеят в Джорджия. След това имате 18 000 души, които са починали", каза той пред Канал 2 в Атланта.

"Така че те вече няма да гласуват. Трябва да имаме точни списъци с избиратели и правилно поддържане на списъците. Също така помага на вашите окръжни директори на избори", заяви той.

 

Но организациите за граждански права в щата заявиха, че се опасяват, че този ход е чистка на избирателите.

 

„Вече имаме адвокати в режим на готовност, аз съм в режим на готовност, само в случай, че трябва да заведем съдебен спор“, каза Джералд Григс от NAACP в Атланта.

"Така че ние ще наблюдаваме това и ще отговорим, ако вярваме, че избирателите са лишени от права", твърдят от правозащитната група.

NAACP вече отправя правно оспорване на новия закон на законодателния орган на щата Джорджия, който изисква от избирателите да представят идентификация със снимка - който беше приет в отговор на установените нередности на изборите миналата година.

„Тънкият забулен опит да върнем напредъка, който постигнахме за овластяване на жителите на Джорджия - да използват гласа си в демократичния процес - създава произволен закон, който не подобрява доверието на избирателите, не гарантира сигурността на изборите и не увеличава достъпа до избирателната урна“, заяви лидерът на НПО-то за афро-американски права, преподобният Джеймс Уудъл през март.

 Източник: Гласове

Свързани статии

Левицата