Актуално

На фокус

Обръщение от спешните медици към българския народ и управляващите

Обръщение от спешните медици към българския народ и управляващите

31.03.2021

Д-Р Десислава Кателиева -ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРСМП

11767


След рекордните данни за нови случаи на COVID-19 , Спешните медици излязоха преди минути със обръщение към българския народ и управляващите.

Ето какво гласи то :

Обръщение от спешните медици към българския народ и управляващите, Министерство на здравеопазването отчита, ден преди разхлабването на противоепидемичните мерки за един ден 5176 новозаразени/ръст с 679човека/ ,155 починали, 9811 хоспитализирани. Всички тези показатели сочат отново ръст на заболели и усложнени пациенти, които ние трябва да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме.

Колкото повече са заразените ,толкова повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след КОВИД инфекцията.Това е непосилно за нашата армия от 300 мобилни екипа и около 40 спешни отделения на територията на страната.

Много от колегите ни се разболяха и работим в намален състав с извънредни дежурства .Ние сме на ръба на възможностите си и заявяваме,че отказваме да носим отговорност за закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите ни спешна помощ.Ние искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямаме материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените.

Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки и своевременна масова ваксинация на населението.

Призоваваме министъра на здравеопазването незабавно да отмени заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки от 1.04.2021, защото считаме ,че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на нашите пациенти !

Д-РД.КАТЕЛИЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРСМП

Свързани статии