Актуално

На фокус

ОБРЪЩАНЕТО НА ИСТОРИЯТА Е ВОЙНА

ОБРЪЩАНЕТО НА ИСТОРИЯТА Е ВОЙНА

17.09.2022

Мартин Карбовски

1468


Има гняв в нормалния човек. 

Гневът се появи, когато медии и политици дружно обръщат историята като ръкавица. Или биографии. Или простата истина. Има хора, които смятат, че лъжата е право на мнение. Че прото-глупостите по телевизия и социални мрежи е сеир. Че обратното на истината е смелост?!

 Има хора, които смятат, че поведението на Светльо Витков е социално самоубийство. Така е, не си заслужава човек да съшестува повече, ако някой го нарича “чалгар”, а ти си живял като честен пънк цял живот. Не си струва, но младите конформисти не знаят това.

 Биографията има значение, тя не може да се трие и плюе от екранните зомбита. Има чест, момчета и момичета, и винаги ще има. Отказът от честта и биографията са приемливи за някои млади хора, в това се състои тяхната модерност. Но както лъжата не е мнение, така и търпението към лъжата не може да бъде модерно. 

Радвам се на гнева на Светльо Витков, поради една проста причина. В медии, социални мрежи и обществено пространство се налагат тези и идеи за хора, които са не просто неверни, а абсурдни и нелепи. Примерно - Светльо Витков е чалгар. Примерно - Карбовски е комунист. Но млъкни сърце, да не сме себеотносносни, нали. 

Става дума за зловещо преиначаване на пространство и време. 

Примерно - САЩ са ни освободили от турско робство. 

Примерно - на Шипка е нямало руснаци, украинци са били. Да изтърпиш и да ги съдиш? 

В личен план сигурно, но кой ще защити Шипка и Трети украински фронт, който е руски?! 

Съдът в България е безполезен и безнадеждно бавен за тия глупости. Глупости, обратни на биография, история, знание и истина. Това просто е война на анонимни зомби слуги срещу биографията, историята и истината. 

В тази война всички, които знаят истината си мълчат и чакат да се размине. Няма да ви се размине, приятели. Ще дойдат и за вашата биография и за вашата история. Ще дойдат и за вашата истина. Защото ТЯХНАТА истина е единствена. 

Ще ви сменят истината, както смениха учебника по история. Примери да ви дам, да ме разберете?

 Ето ви само едно подло зомби заглавие от днес, което обръща историята - “Македонци ли са българите, руснаци ли са украинците…” Така го правят. Зомби слугите на прогреса, някаква нова вълна, която е просто шитня и пикня във вятъра на промяната, онзи на Клаус Майне, изпята в Москва. 

Щом обръщате историята и биографиите на хората преди вас ще получите война. Гореща война. Няма друг начин.

 Безчестието няма червени линии, то просто излиза и дрънка.

 И когато безчестието и лъжата добиват огромен тираж, а простата истина и честта на един единствен човек е смачкана с глупости - това е война. Не става иначе. 

В обществното говорене цари безумие, точно както беше по времето на комунизма. И точно както по времето на комунизма, това безумие има претенции за единствена истина. И точно както по времето на комунизма журналстите си пазят хляба, докато тъпчат истината с безумие. А то си е безумие, юродивост. Защото забележете - най-озъбените зомбита срещу истината и нормалността са именно издънки на кариеристичния комунизъм, който не си е сменил даже фамилиите. Децата на Лупи, примерно. Нещо като евро-левица. 

Сиреч комунисти, ама капиталисти, сиреч сърп и чук, ама жълти звезди на син фон. 

Нашият най-български враг са слугите на всяка идеология, също българи. По глупостите ще ги познаете. И по тиража, за съжаление. За тях - бой и стригане, няма начин.

 Гражднска война. 

Те почнаха първи, отбележете за протокола.

Свързани статии