Актуално

На фокус

Обрат: Кабинетът свали забраната за полети от Великобритания. Борисов: "Цената няма значение“

Обрат: Кабинетът свали забраната за полети от Великобритания. Борисов:

23.12.2020

Втори Фронт

4495


Забраната за пристигащи от Великобритания до България пада днес. Това заяви пред „Сега“ премиерът Бойко Борисов. Всички пристигащите от там ще бъдат изследвани с антигенни тестове и поставени под 10-дневна карантина

Забраната беше наложена заради новия щам на COVID-19 и влезе в сила от 00:00 ч на 21 декември 2020 г. като трябваше да важи до 31 януари 2021 г. 

В 12 ч днес България възобновява полети от Обединеното кралство и Северна Ирландия, които бяха прекратени заради новия щам на Cкоронавирус.  От 1 януари ще се изисква отрицателен писиар тест 72 часа преди пристигането на пътуващите у нас, съобщи правителствената пресслужба.

Новото решението беше взето на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, в което участваха вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

 Борисов разпореди на отговорните министри да издадат необходимите заповеди, за да могат още днес всички български граждани да се приберат. „В случая цената е без значение, когато се има предвид напрежението, страха и чакането по границите на наши сънародници. Така че – работете, включително на разположение е и правителственият Еърбъс, той е в готовност при необходимост да лети, както бе и по време на първата вълна на коронавируса“, допълни Борисов.

Свързани статии