Актуално

На фокус

Обещанието на Трифонов за македонски астронавт в Космоса прикова вниманието на медиите в съседката ни

Обещанието на Трифонов за македонски астронавт в Космоса прикова вниманието на медиите в съседката ни

12.07.2021

Втори фронт

1247


„Ще направим всичко възможно да изпратим в Космоса двама български астронавти - мъж и жена. Ще вземем с тях и един северномакедонски астронавт. Трябва да спрем да гледаме надолу в земята от срам, а да почнем да гледаме нагоре към звездите“. Тези обищания от днешното изявление на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов приковаха вниманието на македонските медии.
„Трифонов: Ще предложа правителство, което да изведе български и северномакедонски астронавти в Космоса“, гласи заглавието в македонското издание novatv.mk.

„Системата възпроизвежда неморални хора в ръководството на държавата и това се вижда“, заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в първата си публична изява след вчерашните предсрочни парламентарни избори. Той заяви, че ИТН няма да прави коалиция с нито една партия, тъй като по думите му „коалиция“ се е превърнала в мръсна дума, цитира думите му македонското издание.

Трифонов и партията предлагат кандидати за състав на ново правителство, но в парламента няма да искат подкрепа от други партии, а дали ще го подкрепят или не остава тяхно решение. Трифонов заявява още, че очаква президентът Румен Радев скоро да връчи мандата за съставяне на правителство, пише още novatv.mk.И

    Източник: frognews

Свързани статии