Актуално

На фокус

О-о-о, Пепи! Докараха ваксините!

О-о-о, Пепи! Докараха ваксините!

26.12.2020

Сега

7312


"Туитър" и "Фейсбук" се шегуват с първата доставка на Пфайзер/Бионтех в България

О-о-о, Пепи! Докараха ваксините!" След тържественото и костюмирано посрещане на първата доставка от "Пфайзер/Бионтех" тази сутрин в София супер сложната логистика бързо придоби нашенски вид. След като полското камионче затвори врати и си замина, двете кашончета бяха разтоварени в склада на "Бул био" в София и натоварени към Пловдив и Бургас, вече на бус за кренвирши, който предизвика порой от шеги в социалните мрежи.

"Няма да ми се карате, проф. Ангелов" - с това предисловие шефът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева сервира следващата изненада от българския път на ваксините - че най-удачен за тях след всичките приказки за доставки на специални фризери и пр. се оказа стар хладилник ЗИЛ, защото единствен има дръжка." Имаме един стар ЗИЛ, пазим си го, защото работи. Понеже само той има дръжка, на която може да се сложи катинар, си го използваме до ден-днешен. Сега, като видите ЗИЛ-а, да не се шокирате! Имаме много добри хладилници", обясни пред делегацията от София д-р Танчева.

Ваксините са вече и в Бургас, където напук на всички предупреждения за специално съхранение, служителки на РЗИ наотвориха кутийките и извадиха шишенцата, за да могат бургаските оператори да ги заснемат.

А част от коментарте в социланите мрежи по повод абсурдиния транспорт на ваксиите са:

 "Ваксина от Леки. Ке умра за нея"

“С кренвирши Леки ваксини за всеки”

"Народ, който си превозва ваксините срещу смъртоносен вирус в микробус на кренвирши "Леки", не може да бъде унищожен."
Из новите народни мъдрости

“Как така ваксината в бус за кренвирши, негодуват хората които влязоха в НАТО с трабант”

 “Като цяло е добра идея ваксината да е в кренвирши. Така българинът няма да се притеснява, че ще поеме нещо, което не знае какво има в него.”

"Кренвирши Леки с манатарки.
Кренвирши Леки с топено сирене.
Кренвирши Леки с антитела."

Свързани статии