Актуално

На фокус

Новият шеф на ДФЗ е осъдил държавата за набеждаване

Новият шеф на ДФЗ е осъдил държавата за набеждаване

23.06.2021

Втори фронт

1216


Новият директор на Държавен фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е съден за документални и данъчни измами, но е оправдан и впоследствие е осъдил държавата за това, че е набеден. Това информира БНР, с позоваване на Министерството на земеделието.

Отговорът е във връзка със зададен по-рано въпрос от страна на ГЕРБ дали лице с име Борис Михайлов, което е разследвано и съдено за данъчни измами, е оглавило на 10 юни тази година фонд „Земеделие“.

През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система, затова бях арестуван. Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети. Следващия път ще си търся правата в съда.

Това заяви новият шеф на Фонд "Земеделие" Борис Михайлов на пресконференция, с която отговори на твърдението на Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ по-рано през деня, че е бил съден за данъчни измами във връзка с 15 млн. лв. от ДДС. По това време Михайлов е бил директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел".

На всички тези въпроси, поставени от Тома Биков с мълчаливото съдейдтвие на Томислав Дончев, те вече имат отговори, каза в защита на Михайлов и говорителят на правителството Антон Кутев.

Те много добре знаят, че срещу него са водени дела. Тук е решението на Софийски градски съд, което казва, че прекратява производството срещу него. Сагата продължава - през 2013 г. Михайлов завежда дела срещу прокуратурата и 2014 г на втора инстанция Софийски апелативен съд издава решение, с което решава, че осъжда прокуратурата да плати доста сериозно неустойка - десетки хиляди левове. Ето и изпълнителен лист, с който се нарежда да се изплати на Михайлов сумите и документ от Софийски районен съд от днес, че е неосъждан - свидетелство за съдимост. Това обясни Кутев като показа документите.

Михайлов беше категоричен, че не е имал участие във въпросните фирми. Имал съм много фирми преди това, но като държавно лице не съм имал, поясни той.

    Източник: eurocom

 

Свързани статии