Актуално

На фокус

Новият щам на COVID-19 е регистриран в Турция

Новият щам на COVID-19 е регистриран в Турция

02.01.2021

news.bg

270


Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа заяви, че в страната е открит "британския" щам на коронавирус при 15 души.

"Британската мутация на коронавируса е идентифицирана при 15 души, пристигнали от Великобритания", написа здравният министър в "Туитър".

Фахретин Коджа добави, че влизането от Великобритания е временно спряно.

Нови 12 203 случая на заразени с коронавируса са установени в Турция през последното денонощие.

За пръв път от близо два месеца насам здравните власти съобщават за известен спад в броя на заразените. Спад е установен и в броя на жертвите на коронавируса -212 души са починали през последното денонощие, докато предишните дни надхвърляха 240 души.

От месец март м.г. досега 21 039 души в Турция починаха от пандемията, а общото число на заразените достигна 2 220 855 души, по данни на турското здравно министерство.

На 14 декември министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви, че британски учени са идентифицирали нов, мутирал тип коронавирус, който се разпространява по-бързо от известните щамове.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че новата мутация на коронавирус е 70% по-инфекциозна от другите видове щамове на вируса.

Свързани статии