Актуално

На фокус

„Новият парламент – силата е в твоя глас“: Цветан Цветанов, Румен Петков и Волен Сидеров

„Новият парламент – силата е в твоя глас“: Цветан Цветанов, Румен Петков и Волен Сидеров

17.03.2021

Втори Фронт

609


В „Новият парламент – силата е в твоя глас“ всяка сряда до края на изборната кампания ще провеждаме политически интервюта на лидерите в партийните формации. И в този формат ще има 30 секунди за първи послания, равно време за отделните участници и възможност за финални обръщения в рамките на 1 минута.

Тази сряда в „Тази сутрин“ гостуваха Цветан Цветанов, Румен Петков и Волен Сидеров.

Посланието ми е да преодолеем страха и да гласуваме.  Ние сме за държава с правила, а това може да стане с висока избирателна активност“, заяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Според него новото затваряне заради коронавируса ще повлияе на изборната активност, а администрацията не е готова да проведе избори в такава обстановка и особено за карантинираните гласуването може да се окаже проблем.

„Бюджетът за изборната кампания на „Републиканци за България“ е много под максимума предвиден от българското законодателство. Към настоящия момент е около 800-900 000 лева. Това са пари, които са необходими, за да достигнеш до хората. Ние сме ограничени откъм участие в дебати“, заяви Цветанов.

Дарението от бизнесмена Павел Вълнев за партията възлиза на 1 милион долара, а що се отнася до отношенията им Цветанов поясни, че работи за него като „съветник и консултант на г-н Вълнев по регионалните въпроси“.

Първото нещо, което „Републиканци за България“ ще направят, ако влязат в управлението, е „актуализация на бюджета, защото безогледното харчене на средства ще рефлектира върху дефицита, който ще бъде увеличен“.

По думите на Цветанов правителството не се справя с третата вълна и голям проблем е, че не са изградени COVID болници.

Сред останалите приоритети на „Републиканци за България“ са намаляване на мандата на главния прокурор и съдебна реформа, подкрепа за малкия и средния бизнес, а общините ще получат делегирани бюджети.

Цветанов заяви, че партията му няма да се коалира с БСП, ГЕРБ и ДПС.

„Всеки е допускал грешки, но политиката е възможност да се развиваш. Може би съм правил изказвания, които не е удачно да бъдат правени от министър“, каза по отношение на една от своите грешки лидерът на „Републиканци за България“ и допълни, че става въпрос за неща, които е казал за специализираните операции на МВР.

„Ако не беше „Апартаментгейт“, отново щях да напусна ГЕРБ. Връзката между ГЕРБ и ДПС е видна. Хората във Велико Търново дори казват, че първите трима в листата са от ДПС. Между мен и Борисов е имало постоянно различия. Например, случаят „Скрипал“ и това, което България направи да не обяви позицията си и да не предприеме действията си“, каза Цветанов.

По думите му сега вече той и семейството му имат един апартамент и той се освободил от останалите си собствености.

„Искаме простички неща. Искаме нормален живот в работеща държава. Искаме държавен инвестиционен фонд за малките и средните общини. Искаме България да е фактор в енергетиката. Превърнахме се в заобиколена от енергийните проекти територия и зависим фактор. Енергетиката на България се съсипва".

Така определи приоритетите на АБВ лидерът на партията Румен Петков.

В момента с "Турски поток" България внася руски газ от Турция вместо директно от Русия, а "със самолетите и ваксините сме в едно положение – плащаме ги, а не ги получаваме", заяви Петков.

Според него трябва да се потърси отговорност на хората, които "организираха този юруш на ваксините". 

"Хаосът, който създадоха правителството и щабът, доведе до смъртта на много хора", смята Петков и допълни, че трябва да има незабавна отмяна на всички мерки, които не са необходими.

Съдебна отговорност трябва да бъде потърсена и от ЕК за одобрението на ваксини, които "донесоха смърт", заяви лидерът на АБВ и разказа, че е говорил за производството на руската ваксина "Спутник V" в България и има интерес от страна на Москва.

"АБВ е партия на много хора. Аз съм ѝ председател, но ние имаме много лидери", заяви Румен Петков в отговор на въпроса за настоящата роля на Георги Първанов в политическата сила.

Сред приоритетите на „Атака“ са промяна на закона за референдумите и прекратяване на концесиите за златодобив на чуждестранните компании. Само 50 000 подписа ще са нужни за свикване на референдум, а гражданите ще могат да организират и допитвания по теми, които сега за табу за референдумите като данъците и международните договори.
 

Сидеров коментира бившите си коалиционни партньори в „Обединени патриоти“: „Опитах се да им дам някаква насока като препатил човек, но те не приемат и се сринаха. Не можаха да преодолеят своя нисък хоризонт“.

„Точно поради тази причина не исках да бъда в изпълнителната власт, защото знаех, че трябва да бъде коректив, а не да превземеш едно министерство, да почнеш да продаваш имотите на това министерство за жълти стотинки и да го превърнеш в агенция за недвижими имоти. Валери Симеонов отваряше тоалетни, затваряше дискотеки и убиваше малкия бизнес, а сега претендира, че го подпомага“, каза Сидеров.

 Източник: БТВ

Свързани статии