Актуално

На фокус

Новият Джеймс Бонд няма да бъде нито мъж, нито жена

Новият Джеймс Бонд няма да бъде нито мъж, нито жена

13.12.2021

Втори фронт

6208


Джеймс Бонд може би ще осъзнава себе си нито като мъж, нито като жена, той ще бъде небинарен, за да е в крак с променящите се времена, заявяват авторите на поредицата за супер шпионина.

Затова и прочутото произнасяна не фразата: "Бонд. Джеймс Бонд", ще звучи на английски така: "Them Bond".

Агент 007 е дългогодишен символ на мъжествеността, но най-известният британски шпионин може да се идентифицира и като "небинарен" в бъдеще, разкри продуцентката Барбара Броколи. С това поля с чаша студена вода, тези, които предполагаха, че ролята може да поеме жена. В ново интервю тя призна, че бъдещият Бонд може да бъде някой, който се смята нито за мъж, нито за жена и обикновено предпочита да бъде наричан "те", а не "той" или "тя".

Говорейки пред подкаста "Girls On Film", г-жа Броколи коментира новите идеи около това кой актьор да замести Даниел Крейг, който се оттегля от ролята след "Смъртта може да почака".

 

Снимка: Getty Images

 

Когато водещата Анна Смит я попита дали смята, че 007 винаги ще бъде мъж, тя отговори: "Да, защото не мисля, че трябва да правим филми, в които жените играят мъже. Мисля, че просто трябва да правим повече филми с хубави женски образи. Може би един ден Бонд ще бъде небинарен, не зная дали още в следващия филм или по-нататък. Кой знае?! Искам да кажа, че въпросът е отворен. Просто трябва да намерим подходящия актьор". Броколи, която контролира франчайза на 007 чрез своята компания "Eon Production", също каза, че следващият Бонд може да не е бял, добавяйки: "Искаме актьорът да е британец, а британец, както знаем, може да означава много неща."

Имената, които се спрягат за ролята, включват Идрис Елба, Редж-Джин Пейдж, Том Харди, Ричард Мадън.

След изказването й, холивудски продуцент коментирал: "Бонд трябва да се адаптира към времето, но един агент без ясен пол, може да е труден за приемане от феновете". 

    Източник: dir.bg

Свързани статии