Актуално

На фокус

Нова жертва след ваксинация с AstraZeneca у нас

Нова жертва след ваксинация с AstraZeneca у нас

16.03.2021

Втори Фронт

18804


54-годишна жена е починала в МБАЛ – Благоевград, като няколко дни преди това се е ваксинирала срещу COVID-19, предава Българската национална телевизия.
Директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев поясни, че тя е постъпила в болницата в изключително тежко състояние.

Първият PCR тест, който й е направен е бил с отрицателен резултат. На преглед със скенер обаче станало ясно, че част от белия й дроб е силно увредена.

Направен е повторен PCR тест, който е бил положителен. Жената е починала в резултат на остра сърдечна недостатъчност и оток на белия дроб.

Според д-р Митев поставената ваксина не е причина за тежкото състояние на пациентката. Починалата жена е била учителка в училището в град Рила.

"Сестра ми бе ваксинирана на 26 февруари с AstraZeneca, след няколко дни почина, според смъртния акт от остра сърдечна недостатъчност и оток на белия дроб, тромбоза на кръвоносните съдове“, разказа Здравка-сестра на починалата, цитирана от БГНЕС.

Според нея обаче сестра й нямала коронавирус, била здрава, само с високо кръвно, заради което приемала лекарства. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподавала на деца.

Починала е на 10 март буквално часове след приемането ѝ за лечение в МБАЛ-Благоевград.

 Източник: frognews

Свързани статии