Актуално

На фокус

Нова гимназия отваря врати в София – носи името на един от най-изявените изобретатели на 20-ти век

Нова гимназия отваря врати в София – носи името на един от най-изявените изобретатели на 20-ти век

17.03.2021

Втори Фронт

752


Частна гимназия по природни науки и предприемачество “Асен Йорданов” ще оперира и в онлайн формат за ученици от цялата страна

Нова гимназия отваря врати в София от учебната 2021-2022 г. Частна гимназия по природни науки и предприемачество “Асен Йорданов” ще предложи иновативен прочит на гимназиалното образование с фокус към подготовката за прием в елитни университети в България и чужбина. Основните профили в новото учебно заведение ще бъдат природни науки и предприемачество.

 

“Профил “Природни науки” е изцяло базиран на STEM методите на обучение с разширено изучаване на химия, биология, опазване на околната среда и здравно образование. Ще бъдат изучавани специфични предмети като биоинженерство, биотехнологии и вирусология, а преподавателите ще са утвърдени специалисти от Химикотехнологичен и металургичен университет – София.”, това сподели директорът на ЧГПНП “Асен Йорданов” – Мария Иванова.

В профил “Предприемачество” учениците ще добиват опит от утвърдени преподаватели от УНСС, а в програмата са включени предмети като маркетинг, комуникации, медийна култура и политики. В учебната програма и на двата профила е заложено изучаването на обектно-ориентирано програмиране, основи на маркетинга, основи на дизайна, обектно-базирано програмиране, разработка на софтуер, роботика и апликации.

“Динамичните времена, постоянно променящата се обстановка и нуждите на бизнеса налагат ранно академично профилиране и ангажиране на вниманието на учениците върху всички тези предмети. Учебната програма е насочена към изграждането на индивидуални и уверени професионалисти. Чрез динамичен начин на преподаване, стимулиращ учениците, ще развиваме способностите им, така че да бъдат конкурентни на пазара на труда в Европа и по света.”, допълни управителят на новата гимназия д-р Росица Врабевска.

ЧГПНП „Асен Йорданов“ е част от образователния комплекс на д-р Милен Врабевски и д-р Росица Врабевска „Цар Симеон Велики“. Освен гимназията, образователният комплекс включва Частна детска градина „Росица“ – кв. Бояна, с. Иваняне, Частно училище „Цар Симеон Велики“ и Център за обучение „Цар Симеон Велики“.

Процедурата по прием в гимназия „Асен Йорданов“ включва попълване на заявление за записване до 30-ти април, както и приемен общообразователен изпит и изпит по английски език.

За пръв път в България гимназията ще предложи и възможност за  изцяло дистанционно онлайн обучение чрез специална дигитална платформа, което ще позволи на ученици от цялата страна да се запишат в училището.

Повече информация за ЧГПНП “Асен Йорданов” може да откриете тук. 
 

Свързани статии