Актуално

На фокус

Нов "Плъх" в дома на д-р Димитров! Този път крадецът не е застрелян, само арестуван

Нов

30.11.2021

Втори фронт

6142


Д-р Иван Димитров от Пловдив, който в нощта на 2 март 2018 г. застреля с незаконен пистолет крадеца Жоро Джевизов-Плъха, отново е станал жертва на обир. Плъха беше влязъл да краде в работилница в двора му, този път мъж е проникнал направо в жилището на лекаря на ул. "Лука Касъров" зад областната управа в Пловдив.

Д-р Димитров е бил извън къщи със семейството си. Когато се прибрали, съпругата на лекаря Жулиета Желязкова забелязала вътре непознат мъж, предаде 24 часа. Имало разбит прозорец на жилището и вероятно крадецът е влязъл оттам. Жулиета се обадила в полицията и пристигналите два дежурни патрула на Второ РУ заловили намясто 37-годишен мъж. Той е криминално проявен и осъждан. Спотайвал се в апартамента и бил приготвил за изнасяне различни вещи. Оказал е съпротива при задържането си.

Преди 3 години и половина д-р Иван Димитров не се беше обадил в полицията, а се саморазправи с крадеца. Той беше оправдан от два различни съдебни състава на Окръжния съд в Пловдив по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Предстои делото да се гледа в Апелативния съд.

   Източник: glasnews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания