Актуално

На фокус

Нов депутат в инвалидна количка не успя да положи клетва от трибуната на залата за 40 млн

Нов депутат в инвалидна количка не успя да положи клетва от трибуната на залата за 40 млн

11.02.2021

Offnews

2241


Новият депутат от ГЕРБ Павел Савов не успя да положи клетва от трибуната на новата "модерна" парламентарна зала в Партийния дом. Причината е, че стъпалата между депутатските банки и трибуната се оказаха непреодолимо препятствие за инвалидната количка, с която Савов се придвижва. За полагането на клетвата той бе вкаран от задната част на залата, бутан от квестор. Павел Савов положи клетва с подвижен микрофон от последната парламентарна банка.

Савов стана народен представител от ГЕРБ като зае мястото на Валентин Николов, който тази седмица подаде оставка. Николов, който оглавяваше комисията по енергетика напусна парламента, за да се яви на конкурса за шеф на Българския енергиен холдинг. Според запознати Николов ще заеме поста. В листата след Николов беше Атанас Андонов Бояджиев, но се е отказал. Човек с такова име е член на Надзорния съвет на наскоро създадения "Български ВиК холдинг".

Общата сума по 23 обществени поръчки, свързани с трансформацията на Партийния дом на БКП в сграда на парламента през последните пет години, е малко над 40 861 000 лв. без ДДС. Новата пленарна зала в бившия Партиен дом бе открита през септември миналата година. Въпреки че е конструирана по най-модерни стандарти, тя очевидно, е недостъпна за хора с двигателни проблеми.

Свързани статии