Актуално

На фокус

Нинова: Три картини обобщават управлението на ГЕРБ - онази с чекмеджето, свлачището и потопената под вода България

Нинова: Три картини обобщават управлението на ГЕРБ - онази с чекмеджето, свлачището и потопената под вода България

13.01.2021

Втори Фронт

1309


“Сухата статистика е важна, но е по-важно какво стои зад нея. А най-важен е живият живот. За тези 4 години уважаеми управляващи, вие продължихте да развивате две паралелни Българии. Една телевизонна и една реална. От екраните чухме, че сме държавата с най-нисък дефицит в Европа. Но реалната държава оставяте с 40 млрд. дълг. Най-бедната в Европа и с най-големи неравенства.”

Така коментира от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова последните четири години от управлението на Герб.

“Вашата е държава с рекордни инвестиции в производство, в заводи, които се откриват всеки ден и работни места. Другата, реалната, завърши 2020 г. с 380 000 нови безработни. В тази на управляващите, вие се справяте най-добре с кризата, а в истинската България беше в един период първа по смъртност.

Могат да се изброяват още много такива примери, но има три картини, три образа в последните месеци, които без думи обобщават всичко за управлението на ГЕРБ. Първата - онази с чекмеджето с парите и пистолета. Втората - свлачището на пътя за Рилския манастир само ден след като премиерът се похвали и откри обекта. И третата е днешната - на потопена под вода половин България. Обобщено тези три картини казват безхаберие за хората, некомпетентност, корупция и безнаказаност”, каза още Нинова. 

Лидерът на левицата Корнелия Нинова каза още, че опозицията няма да отстъпи от политиките, които БСП е защитавала досега.

Свързани статии