Актуално

На фокус

Нинова: Ще подкрепим Слави Трифонов, ако предложи кабинет

Нинова: Ще подкрепим Слави Трифонов, ако предложи кабинет

10.04.2021

Втори фронт

1180


Преди кампанията, по време на кампанията и дори сега, и наши партийни хора, и анализатори внушаваха, че аз и Борисов сме си стиснали ръцете и ще правим задкулисна коалиция.

Поканете ги сега по студиата и ги питайте защо лъжат? Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна - искам да съм ясна. Няма да стане, заяви Корнелия Нинова.

4 години се борим на два фронта - и срещу ГЕРБ, и срещу неговите проводници вътре в партията. 4 години не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Е, няма, категорична е Нинова.

Претърпяхме тежка загуба, но сме в ситуация на сила, без която не може. Така че, в някакъв смисъл е малко парадоксална ситуацията. Без гласовете на БСП правителство не може да има, подчерта лидерът на левицата.

В нощта на изборите първата реакция е "подавам оставка". В нощта на изборите много хора ми се обадиха и ме посъветваха да не прибързвам, да премисля ситуацията, обясни Нинова.

Искам да чуя мненията на структурите на партията, на ръководните места и на членовете. Бих искала да чуя какво им е мнението, къде сгрешихме. Това е целта на тези срещи, обясни Нинова относно срещите, които от левицата започват днес.

Оставка на председател на БСП сега означава три месеца ние да правим процедура за пряк избор,а тези три месеца са изключително важни и ключови за България.

Според Нинова, следващите месеци са много важни за държавата и ако БСП се хвърли във вътрешно партийни битки, ще бъдат неадекватни на ситуацията. Освен това може да се стигне до предсрочни избори и ние да сме без ръководство, а това просто е разсипващо за БСП, допълни лидерът на левицата.

Еуфорията, че моделът "Борисов" е съборен, според мен е прибързана. Моделът е само разклатен, но той използва дори последните си дни, за да се окопава във властта.

Едни предсрочни избори ще върнат Борисов на бял кон, смята Корнелия Нинова.

След изборите се чух няколко пъти с президента, последно снощи, призна Нинова.

Ние 4 години не се месим в неговите решения и това е принципно поведение, и това трябва да е така, категорична е Нинова.

Според нея, сега се губи ценно време. Нещата трябва да се успокоят и да се работи спокойно в тази ситуация.

Ето ние например, влизаме в парламента с подготвен пакет от закони. Когато и да ни свикат, ние влизаме с нашите закони и започваме работа, категорична е Корнелия Нинова.

В същия дух се обръщам и към партията - да спрем, да тушираме емоциите, да се консолидираме. Следващите три месеца са ключови - за държавата и за партията, заяви отново социалистката.

Никога не е късно да върнеш доверие. Ние сме имали периоди на такива резки движения, даже и по-лоши резултати сме имали с 38 депутати. Така че, да не бързат тези, които предричат колапс.

Към партията си казвам - спокойно, мъдро, ще се изправим, ще продължим и ще се справим по-добре на следващите избори, заяви на финала Нинова.

 Източник: БНТ

Свързани статии