Актуално

На фокус

Нинова: Имаме 7 решения за излизане от кризата

Нинова: Имаме 7 решения за излизане от кризата

05.09.2021

Втори Фронт

912


Корнелия Нинова:

Вместо служебните министри да разрешават социалните проблеми се занимават с партийно строителство
Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата.
Цели браншове са на улицата и протестират справедливо:  Земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега. 
Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил. Това заявих в Сопот, където съм по случай празника на града и 136-ата годишнина от Съденинението. В Сопот открих нов клуб на БСП.
Служебни министри пък вместо спешно да решат най-важния въпрос сега - социалният, се занимават с партийно строителство на нов проект. А най-жалкото е, че това дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител.
Решенията са лесни, стига да има разум и отговорност.
1. С всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник да се платят заплатите, обезщетенията и да се преизчислят пенсиите. 
2. Да се купят лекарства и да се промени методиката за оценка на медицинския труд за ковид.
3.да се плати по една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си.
4. Мярката 60/40 да се промени на 80/20 или 80/0 в зависимост от степента на затваряне на фирмите. 
5. Нова методика за ценообразуване на енергоносителите с цел намаляване на цената на ток, газ, парно и т.н. 
6. Енергийни помощи на социално слабите за зимата.
7. Безкомпромисна борба със спекулата, ако се появи такава. Всичко това е изпълнимо и работещо и ще помогне на много хора. Трябва само спокойно и хладнокръвно да се изпълни.

Свързани статии