Актуално

На фокус

Николай Василев: Уволних Пеевски навремето

Николай Василев: Уволних Пеевски навремето

16.07.2021

Втори фронт

3412


Плановете на "Има такъв народ" (ИТН) за управление на държавата трябва да станат ясни днес след 13 часа. Или поне очакванията са такива, след като вчера Слави Трифонов анонсира пресконференция за този час с участието на членове на ръководството на формацията.

На срещата с журналисти присъстват Николай Василев, оттеглен като кандидат за министър-председател, Тошко Йорданов и Филип Станев. Още в началото Василев каза, че макар да е бил от НДСВ и се гордее с този факт, предложеният от Трифонов кабинет нямал общо с царската формация. Той изказа обида, че бил свързван през последните дни с ДПС. Василев каза, че навремето НДСВ се коалирала с Движението, защото нямало друг вариант за управление. Василев отрече да е имал нещо общо с ДПС, напротив - похвали се, че като министър навремето уволнил Делян Пеевски. Василев бил обиден най-вече от десните формации днес (вероятно има предвид ДБ - б..а), защото именно те го атакували за връзки с ДПС.

Той натърти няколко пъти, че цял живот е изповядвал десни ценности. И каза, че той и другите членове на проектокабинета на ИТН смятали да намаляват данъци и да вдигат заплати (лекари, учители и т.н.), ако бъдат избрани.

"Никакви чужди посолства нямат връзка с проектокабинета", каза Василев в отговор на питане дали американското посолство има пръст в избора на министри. "Какво американско посолство ви гони, бе!", намеси се и Филип Станев.

   Източник: СЕГА

Свързани статии