Николай Хаджигенов: Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята

Николай Хаджигенов: Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята

08.04.2021

Втори Фронт

2966


Преговорите за създаване на правителство могат да започнат ведната, това каза съпредседателят на коалиция „Изправи се, мутри вън“ адвокат Николай Хаджигенов. Той добави, че вероятно още днес ще има среща с ”Има такава държава”, както с нейни представители, така и с лидера ѝ Слави Трифонов.
Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята и без тях не можем да го направим, категоричен бе Хаджигенов и допълни, че това не означава, че коалицията "Изправи се! Mутри вън!" ще се оженят за социалистите или ще направят някаква коалиция.

Това правителство може да има много кратък живот, но за този кратък живот трябва да променим Изборния кодекс, за да можем да променим начина на провеждане на изборите,каза Хаджигенов.

Според него е възможно да има избори 2 в 1 наесен – предсрочни парламентарни избори и президентски избори. Това върху, което коалицията мисли е как да има правителство. В една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде министър-председател, посочи Хаджигенов. От коалиция "Изправи се! Mутри вън!" са готови на всичко да приключат ГЕРБ и да започна да градят. Ако трябва да подкрепят правителство, за да променят нещата, биха го направили.

Николай Хаджигенов би станал министър, ако трябва "да пожертва себе си". Той коментира, че вероятно ще се намери и някой по-подходящ от него за друг важен държавен пост - председател на Народното събрание.

 Източник: frognews

Свързани статии