Актуално

На фокус

Николай Хаджигенов: 82-ма са подслушваните политици, 1/3 от тях са от БСП

Николай Хаджигенов: 82-ма са подслушваните политици, 1/3 от тях са от БСП

27.05.2021

Втори фронт

694


82-ма политици са били подслушвани у нас, като една трета от тях са от БСП. Това съобщи в студиото на „Здравей България” на Нова телевизия адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!".

СРС-та са били прилагани както по време на протестите, така и преди изборите на 4 април, твърди Хаджигенов.

По думите му със сигурност и самият той е сред подслушваните политици. „Работили са три служби – ГДБОП, ДАНС и "Вътрешна сигурност". Всеки мобилен оператор има служител по сигурността, който държи топли отношения с ДАНС и ГДБОП. На подслушването му е придадена формална законност", каза Хаджигенов.

Той коментира и новия председател на ДАНС Пламен Тончев: „Нямам представа дали това е правилният човек за позицията, но съдейки по служебната му биография, той е достатъчно компетентен", заяви Хаджигенов.

Унищожиха основните доказателства, но вписванията за СРС няма как да се унищожат. Този регистър не може да се отвори, но в следващото Народно събрание ще направим временна комисия и ще го отворим, закани се Хаджигенов.

Димитър Георгиев беше личната вълшебна пръчица на премиера Бойко Борисов. Независимият главен прокурор Сотир Цацаров всяка седмица беше на оперативка, а сегашният – Гешев, говореше на „шефе”, по думите на Хаджигенов, напомняйки излезлите преди година записи с Борисов.

Става въпрос за записа, известен като запис ПКП – заради казаното по адрес на Цвета Караянчева. 

Всичките тези свинщини няма как да се скрият, категоричен е Хаджигенов.

Според него, освобождаването на Георгиев е първа стъпка – трябва да си идат всички до началник отдел. Хаджигенов смята и, че твърдението за отнет достъп до класифицирана информация на вътрешния министър Бойко Рашков не е вярно. Той каза, че не му е дадено разрешение, обясни юристът. Старите и опитните политици допускат една грешка – гледат йерархията. Съдейки от служебната биография на Пламен Тончев, той е наясно с нещата и вероятно е компетентен, добави Хаджигенов.
 

     Източник: epicenter

Свързани статии