Актуално

На фокус

Неносене на маска е причината за нападението с нож в столичен тролей

Неносене на маска е причината за нападението с нож в столичен тролей

22.06.2021

Втори фронт

763


Инцидентът в столичен тролей, при който 42-годишен мъж намушка с нож 22-годишен младеж, е възникнал заради липсваща маска. Състоянието на пострадалия не е тежко. Той е изписан за домашно лечение, а нападателят е задържан от полицията.

„Този спор възниква между двама пътници в по-задната част на тролейбуса, вероятно за неносене на маска от единия от тях, вследствие на което другият проявява агресия, започва да го гони по коридора на тролея, в пространството между седалките, и успява, доколкото разследването показва, с малко джобно ножче да го намушка в областта на рамото. Това става малко преди тролеят да отвори вратите на спирката на „Раковска“ и „Московска“, разказа пред Българската национална телевизия зам.-директорът на „Столичен Електротранспорт“ инж. Иво Василев.

Пострадалият е успял да слезе от тролея, но другият мъж е продължил да го гони и заради това той се е върнал в тролея и се е обърнал към шофьора за помощ. Двама от пътниците също са се притекли на помощ - единият се обадил на 112, а другият е извикал близката патрулка.

Водачът е сравнително нов шофьор - от година и половина, няма никакви нарушения, не е имал други инциденти.

„Нямаме сериозни случаи на агресия от началото на тази година. Повечето от инцидентите, които са се случвали, те са вербални, без физическо насилие“, обясни инж. Василев.

Разследването по случая се води от полицаи от 1-во районно управление на полицията.

    Източник: frognews

Свързани статии