Актуално

На фокус

Навръх 3 март Борисов се скри в тунела: Докато другите празнуват, ние – работа, работа, работа ВИДЕО

Навръх 3 март Борисов се скри в тунела: Докато другите празнуват, ние – работа, работа, работа ВИДЕО

03.03.2021

Втори Фронт

10341


„От 17-18 март отваряме АМ “Хемус“ в частта с тунел “Витиня“. Това каза премиерът Бойко Борисов при инспекция на ремонтните дейности на тунел „Витиня“.

Той е придружаван от Младен Маринов и зам.-регионалния министър Николай Нанков.

Виждате работниците работят, защото от 17 и 18 март искаме да отворим АМ „Хемус“ в тази част. По най-съвременния метод – виждате вентилаторите, противопожарните системи. Всичко е на асфалт, интернет има навсякъде. Огромни съоръжения за хората по оста София, Велико Търново, Търговище, Шумен, Варна, коментира Борисов.

Каква природа, каква красота! – възкликна премиерът, впечатлен от пейзажа и заключи – докато другите празнуват, ние – работа, работа, работа. И тя, за радост, е видима.

Борисов пусна серия от видеа на живо от „Витиня“ точно в момента, в който се очаква речта на президента Радев от Шипка.

Малко по-рано той каза: „В момента сме в третата решителна битка и вълна на коронавируса"

Борисов проведе преди това заседание с Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и здравните власти. По думите му, натиск върху лечебните заведения у нас не се отчита, има достатъчно свободни легла, а повишаването на заболеваемостта се дължи на британския вариант на COVID-19. Само за ден отново са имунизирани над 20 000 желаещи, с което общият брой на ваксинираните е над 243 000 българи, пише Dnes.bg.

„В момента сме в третата решителна битка и вълна на коронавируса. Здравната ни система е подготвена за плавното покачване на случаите, което отчитаме. Но разчитаме на самосъзнанието, на личния избор и усещането за свобода на българите. Личната отговорност е тази, която ще предпази гражданите“, заяви той.

Министър-председателят бе категоричен, че прилаганите мерки у нас са правилни и затова страната ни е на 18-о място по място по заболеваемост в Европа. „Имаме също 243 576 ваксинирани и над 208 000 души оздравели“.

Здравният министър Костадин Ангелов докладва на премиера, че заради наблюдаваното повишение на случаите на COVID-19 се увеличават болничните легла на национална база с оглед подготовката на здравната система.

„Към момента ситуацията е под контрол. Очакваме новите дози ваксина в България, с които ще задоволим потребностите на българските граждани и ще увеличим хода на ваксинацията в страната“, подчерта министър Ангелов.

 [video]

Източник: onovini.eu

Свързани статии