Актуално

На фокус

Наградата в мексиканска лотария - къща на Ел Чапо

Наградата в мексиканска лотария - къща на Ел Чапо

06.07.2021

Втори фронт

462


Националната лотария на Мексико ще награди един от клиентите си с къщата, която е била обитавана от известния наркобарон  Хоакин Гусман, по-известен като Ел Чапо до 2014 година, предава Франс прес.

Тогава той бяга от нея, след като по-рано е осъден на доживотен затвор в САЩ. Къщата се намира в столицата на щата Синалоа – Куликан и е оценена на  3,6 милиона песо (184 000 долара), пише в сайта на лотарията.

Припомняме, че на 16 февруари 2014 година Ел Чапо е избягал от сградата през подземен тунел. По-късно той е арестуван и е изпратен в затвор с висока степен на сигурност. Наркобаронът обаче успял да избяга.

През 2016 година арестуван отново, а по-късно е екстрадиран в Съединените щат, където през юли 2019 година е осъден на доживотен затвор.
В момента Хоакин Гусман излежава присъдата си в затвор в Колорадо. Преди време правителството на Андрес Мануел Лопес Обратор се опита да продаде на търг къщата и друго конфискувано имущество, което е придобито от престъпна дейност. Парите от тях щяха да отидат за здравеопазване. Успех обаче нямаше.

  Източник: dnes.bg
 

Свързани статии