Актуално

На фокус

На Кадиев му се наложи да сe извини...

На Кадиев му се наложи да сe извини...

23.02.2021

Втори Фронт

2198


Протестно писмо изпратиха  до bTV, а поводът - това, че Сашо Кадиев изказа възмущението си от  Университетската болница в Съсекс, която въвеждат нова политика - акушерките вече не могат да използват думите „майка”, „кърмене” и „майчинство” в защита на транс хората.

За тази своя  позиция, днес Сашо Кадиев трабваше да се извини в ефир.

"Преди началото на следващия разговор в студиото по важна тема, искам да се обърна към вас, зрителите на "Преди обед", на bTV и на слушателите на bTV Radio, както и към моите колеги и моите уважаеми гости, за да се извиня. Имам причина да го направя.

Искам да се извиня за думите, с които емоционално коментирах информация, която поднесох некоректно в ефир, и по-конкретно на 12-и този месец, ефира в петък. Неволно засегнах хора, които дълбоко уважавам, хора, с които съм израснал, хора, които са част от най-близкото ми обкръжение.

В моето семейство, аз съм възпитаван в толерантност към различните, макар че ние никога не сме се отнасяли към света като различен, а като единствен и като един.

В нашето предаване "Преди обед" ние много често сме давали трибуна на различни непривилегировани групи, често сме коментирали теми, които разкъсват обществото - контрастни теми, теми, които поляризират. В студиото са ни гостували представители на ЛГБТИ групите и много други малцинствени групи, въпреки че за мен няма групи, всички сме едно. Всички сме едни и същи, макар че примерът, който дадох миналата седмица, беше малко по-различен, за което дълбоко съжалявам, защото съм си позволил да бъда емоционален и некоректен. Това не трябва да се прави.

Също така вярвам, че единственият белег на цивилизованост във времето, в което живеем, особено сега, е толерантността. Всички ние да бъдем толерантни и разбиращи към ближните. И това, което ви казвам в момента е самата истина." - каза Сашо Кадиев

Свързани статии