Актуално

На фокус

На абитуриентски бал с кола за 1 милион лева

На абитуриентски бал с кола за 1 милион лева

25.05.2021

Втори фронт

6056


Уникален за автомобилния свят и първи за България екземпляр на Lamborghini Urus с тунинг от Mansory докара ученичка от випуск 2021 на Природо-математическата гимназия на абитуриенсткото дефиле пред Паметника на свободата в Шумен в първата бална вечер на 24 май.

"Можеха поне да минат през автомивка!" - изложиха се с коментари част от присъстващите, докато ценителите разпознаха под "калния" капак Lamborghini Urus в тунинг версията на Mansory, позната като проект „Venatus“. Под "калния" капак дишат учестено 810 коня, а цената на автомобила се предполага, че е ок. 1 милион лева.

Бижуто е влязло в страната на лавета през "Дунав мост" в Русе преди пет дни и е собственост на известен шуменски бизнесмен, а в понеделник вечер докара за бала й 12-класничката Зорница.

Точно "калта" от карбоновия тунинг прави колата да изглежда толкова зверски и да струва толкова скъпо. В света има ок. 12 хиляди екземпляра на Lamborghini Urus, но шуменският е лилаво-черна версия на звяр с пълен пакет на Mansory с розов волан. Дизайнът е с допълнителни карбонови елементи, задно крило и големи отвори за охлаждане. Според описанията на модела в сайта на Mansory версията Venatus Evo 4-литровият V8 двигател е с увеличена мощ от 810 конски сили. Максималната му скорост е 320 километра в час, а ускорението до 100 км. в час става за 3.3 секунди, а автомобилът „лети“ върху 24-цолови джанти. 
 

     Източник: Монитор

Свързани статии