Актуално

На фокус

Мъж умря след 7 часа обиколки по кабинетите на плевенската болница

Мъж умря след 7 часа обиколки по кабинетите на плевенската болница

17.06.2021

Втори фронт

10685


Мъж умря след 7 часа обиколки по кабинетите на плевенската болница. На 14 юни мъжът влиза в Спешното след леко ПТП. След около 30 минути той излиза на носилка за скенер. След това го пращат в кардиологията, защото, според лекарите има проблем.
Скенерът показва счупени ребра без опасност за живота. След това близките му разбират, че е приспан с успокоителни. Към 19 часа го настаняват. „към 8 чака ни изпратиха да му вземем нещата. Майка ми излезе и каза, че той се влошава. Към 9 часа лекар излезе и каза : „Моите съболезнования. Имаше бърза смърт“. Друг негов близък обясни по НТВ: „През всички часове никой не излезе да каже какво се случва с него. Разбирахме отстрани от санитари. Той влезе в болницата на крака, беше контактен. Случайно му намериха място в 19 часа, но там имаше само едно заето легло. Стаята беше празна. Назначиха го в гръдна хирургия. Искаме хората да знаят, че като влязат в болница, да не разчитат само на екипа, който е в момента. В нашата държава не се отнасят отговорно в такива случаи.

Пирарът на болницата обясни: „Човекът е дошъл с личен автомобил и роднините казват, че е претърпял ПТП. Настане е в противошокова зала, започват да му правят рентгени и скенери. Отказвал е да бъде сниман и да му взимат изследвания.  Дори иска да си ходи, не знае къде е. налага се да бъде успокояван с медикаменти. Шест консултации са били направени, защото той е бил неадекватен. Всичко е направено за човека, но той не е съдействал“.

    Източник: frognews

Свързани статии