Актуално

На фокус

МЗ въвежда нови противоепидемични мерки от другата седмица

МЗ въвежда нови противоепидемични мерки от другата седмица

18.08.2021

Втори фронт

1723


От следващата седмица България най-вероятно ще има нови ограничителни мерки. Това стана ясно от извънреден брифинг на зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов, който съобщи, че в министерството текат разговори с всички специалисти как да се откликне на новата вълна. Срещата тече и в момента, а конкретни предложения се очакват от главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който по закон ги предлага.

Мерките ще следват изготвения вече план. Те ще бъдат насочени точно към тази група, която е най-силно засегната от новата COVID вълна, поради това, че посещават места с повече хора, разстоянието е по-близко и има достатъчно условия за разпространение на делта варианта на вируса, обясни Златанов. В момента коронавирусът заразява предимно млади хора до 39-годишна възраст.

Паралелно с новите мерки ще организираме и ефективен контрол, за да сме сигурни, че те ще дадат резултат, увери зам.-министърът. На въпрос по области ли ще се въвеждат ограничения, той посочи, че нивата на заболяемост в страната почти се изравняват, затова мерките ще бъдат въведени в цялата страна. Областите с най-ниска заболяемост обаче ще имат възможност да ги въведат малко по-късно, обясни Златанов.

   Източник: СЕГА

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания