Актуално

На фокус

Място, забранено за журналисти. Сачева се хвали, но от шест години журналистите нямат достъп да социалните домове и затворите.

Място, забранено за журналисти. Сачева се хвали, но от шест години журналистите нямат достъп да социалните домове и затворите.

08.05.2021

Деница Сачева, фейсбук

3798


Място за човеколюбие. Място, където 30 деца и младежи, както и семействата им ще получават разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни услуги и ще имат дейности за създаване, поддържане и разширяване на социалните умения. Всичко това е осветеният вчера Център за социална рехабилитация и интеграция „Св. Иван Рилски“ към храма "Успение Богородично" в с. Горна Малина. Мястото е специално за мен, защото в последните си дни като зам.-министър на труда и социалната политика през 2016г. дадох подкрепата си за изграждането му. Сега - в края на мандата ми като министър, Центърът вече е готов и съм щастлива, че ще може да помага на нуждаещите се. Винаги съм работила за укрепване на ролята на църквата в социалния живот и няма да спра да подкрепям подобни каузи, защото в тях има смисъл. В момента Министерството на труда и социалната политика поддържа общо над 1500 социални услуги в цялата страна. За финансирането им през 2021 г. са отделени 430 млн. лева.

Свързани статии