Актуално

На фокус

МВР поискало от бухалката си НАП проверка на журналиста Димитър Кенаров

МВР поискало от бухалката си НАП проверка на журналиста Димитър Кенаров

18.05.2021

Втори фронт

2266


Че НАП е бухалка на МВР вече е всеизвестно на всекиго, но наглостта на ведомството на Христо Терзийски (тогава министър на вътрешните работи) стигнала до там, че поискало Националната агенция по приходите да направи проверка на журналиста Димитър Кенаров, който беше бит и арестуван по време на антиправителствените протести през септември 2020 година. За това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България.

За проверката е станало известно по време на делото, което журналистът води срещу МВР за незаконния си арест.

На 22 април МВР е поискало от съда да изиска справка от НАП дали са внасяни „съответните данъци, здравни и социални осигуровки“ от Кенаров и дали членува в Съюза на българските журналисти. Припомняме, че тогава шефката на Агенцията все още бе отстранената след встъпването на служебното правителство Галя Димитрова. Самата тя в първото си телевизионно интервю след уволнението призна, че под нейно ръководство Агенцията е била бухалка. Ставаше въпрос за проверката на „Хиполенд“. Оказа се, че тя не е единичен случай. 

Димитър Кенаров беше задържан от полицейски служители, докато отразяваше събитията по време на антиправителствен протест на 2 срещу 3 септември 2020 г. В продължение на часове той бе задържан в района на бившия партиен дом с белезници, след което беше откаран принудително в столично районно, като му беше отказан адвокат.

   Източник: frognews

Свързани статии