Актуално

На фокус

Мъск за кратко не беше най-богатият

Мъск за кратко не беше най-богатият

08.12.2022

Втори Фронт

306


Собственикът на Tesla Илон Мъск загуби за кратко първото място в списъка на милиардерите на Forbes от Бернар Арно, чието семейство притежава водещата в света група за луксозни стоки LVM, предава АФП.

В условията на спад на акциите на американските технологични компании поради нарастващите лихвени проценти и опасения от рецесия състоянието на Мъск за кратко падна под това на семейство Арно.

Но около 17:30 ч. по Гринуич Мъск отново беше на върха със 184,9 млрд. долара, следван от Арно и семейството му със 184,7 млрд. долара.

Индийският бизнесмен Гаутам Адани е на трето място със 134,8 млрд. долара, а основателят на Amazon Джеф Безос е на четвърто място със 111,3 млрд. долара.

През 2021 г. Арно също е оглавявал списъка на Forbes за няколко часа.

Неговата група LVMH, в която влизат десетки марки, сред които Louis Vuitton, Givenchy и Kenzo, продължава да отчита силен ръст на приходите и печалбата въпреки последните глобални икономически трудности.

Състоянието на Мъск е свързано предимно с цената на акциите на Tesla, а предприемачът е в центъра на спорове, след като в края на октомври пое управлението на Twitter.

В другата голяма класация на богатството, изготвена от Bloomberg, Мъск и Арно също се движат почти на една ръка разстояние.

Според класацията на нея, изчислена след затварянето на американските пазари във вторник, Мъск води със 178,9 млрд. долара, следван от Арно със 165,1 млрд. долара.

Източник: БНР
 

Свързани статии