Актуално

На фокус

Мъск срази Байдън: Истинският президент е този, който управлява аутокюто

Мъск срази Байдън: Истинският президент е този, който управлява аутокюто

19.05.2022

Втори фронт

5961


Няма да гласувам за Демократите на предстоящия през ноември вот, обяви мултимилиардерът публично

Най-богатият човек на планетата – мултимилиардерът Илон Мъск, атакува Джо Байдън. „Истинският президент е човекът, който управлява аутокюто, нека не се лъжем“, заяви собственикът и създател на “TESLA”. Той предупреди, че ако САЩ не вземе мерки сега за растящата инфлация, ще се превърне много скоро в аналог на социалистическа Венецуела.

Милиардерът, който сега се готви да закупи Twitter и да го управлява на практика еднолично, заяви по време на виртуална пресконференция, че правителството е „изпечатало прекалено много пари в последните години“.

„Очевидната причина за инфлацията е, че държавата е изпечатала с трилиони повече пари, отколкото е имала“, каза Мъск, визирайки помощния пакет за ковид. Инфлацията в САЩ се повиши с 8.3% през април, сравнено с миналата година. Това е малко по-малко от скоршния пик през март от 8.5%, но все пак е нива, невиждани от 40 години.

Той продължи с критиките към президента на САЩ Джо Байдън, заявявайки че неговата администрация изглежда „не върши кой знае какво“. По думите на милиардера, в администрацията на Тръмп е имало значително повече хора, които са били ефективни в работата си. Мъск приключи с това, че на предстоящите в края на годината междинни избори със сигурност няма да даде гласа си за Демократичната партия. Собственикът на „TESLA” притежава огрмна база от последователи в социалните мрежи и подобни изказвания със сигурност ще се отразят на резултата от вота през ноември.

Интересно е, че в подкрепа на думите на Мъск се появи и другият, вече бивш най-богат човек на планетата – собственикът на „Amazon” Джеф Безос. В серия от туитове обясни, че растящата инфлация в САЩ е причинена пряко от харчовете на федерално ниво. „Администрацията опита всичко да добави още 3.5 ТРИЛИОНА долара към федералните разходи. Провалиха се, но ако бяха успели, инфлацията сега щеше да е още по-голяма, а тя сега е на най-високите си нива от 40 години насам“, написа Безос.
 

    Източник: flagman

Свързани статии