Актуално

На фокус

Москов: В политиката е много важно, когато поемеш ангажимент, да го отстояваш докрай.

Москов: В политиката е много важно, когато поемеш ангажимент, да го отстояваш докрай.

14.03.2021

Втори Фронт

998


Петър Москов пред БТВ:

Аз министър на Борисов не съм бил. Бях министър на Реформаторския блок. Продължавам да твърдя, че нещата, за които се борихме тогава и които свършихме са смислени. Независимо, че тези, чиито икономически интереси наруших  ги отричат.

В политиката е много важно, когато поемеш ангажимент, да го отстояваш докрай. Тогава поех една от най-тежките сфери, в която не получаваш цветя и рози, но поех отговорността, знаех какво искаме да направим и останах при ангажимента и при отговорността си до последно. Да, аз го направих. И сега хората знаят, че могат да разчитат на мен, защото за разлика от други, аз мога да изредя какво съм свършил и то за хората, за пациентите, и за здравната система. Какво ми е коствало това е друг въпрос.

Политиката е работа в машинното отделение. И аз съм политик от машинното. Политиката  не е да стоиш на палубата, да целуваш момичетата и да обясняваш колко е сложно да свършиш нещо... Не останах в управлението, а останах при ангажиментите си, при отговорността, която бях поел тогава.

Една от причините здравната каса да не фалира и да получава по 200 млн. на година от фармацевтичната индустрия съм аз, и фактът, че останах, за да довърша тази програма. Успях да го направя и все още нося белезите от това на гърба си. Това е политиката – носене на отговорност.

Свързани статии