Актуално

На фокус

Москов пред БНТ: Питам Борисов защо ГЕРБ се плаши от либералите и предаде дясното?

Москов пред БНТ: Питам Борисов защо ГЕРБ се плаши от либералите и предаде дясното?

08.03.2021

Втори Фронт

3837


Петър Москов пред БНТ:

Най-голямата заплаха за България е розовият  фашизъм и срещу това трябва да се противопостави силен десен консервативен съюз, който да спре войнстващия либерал и да даде възможност на българите за ясна и смислена перспектива. Срещу свободите на българина и срещу демокрацията, днес стоят социалистическо-либерални екстремисти, смята Петър Москов.

Ние искаме да изправим срещу тях силно дясно обединение с ясен политически дневен ред. 

Това целяха разговорите ни с ГЕРБ,  с ВМРО, включително и с Валери Симеонов, но за съжаление срещнахме само интерес за редене на листи и отказ от ясен и точен политически ангажимент. Вместо това получихме предложение за позициониране в листи на един, двама или пет човека от КОД, за да станат народни представители. 

Ние не се интересуваме от мандати. За КОД присъствието в парламента има смисъл само ако можем там да защитаваме целите, които сме си поставили – борба с розовия фашизъм и с нарастващите привилегии за все повече измислени малцинства, премахване на корупцията чрез ограничаване на неграмотността и въвеждане на задължително основно образование, свобода за бизнеса от произвола на държавата, изграждане на силна държава.  Такива политики защитава една истински дясна партия. Българските деца имат нужда от качествено образование, а не да избират пола си.

Много важно е да има силна консервативна десница, която да може да каже, че основанията на дясното отпреди години са валидни и че обещанията не са изпълнени, а са изоставени.  Защото българската десница ги захвърли. Десните партии вече се наричат центристи. Дясното отказва да бъде дясно. Отказва да каже, че не ни трябва трети или четвърти пол или родител 1 и родител 2, а трябва декомунизация на това общество най-накрая. Отказва да каже, че не мрежата от НПО-та или улични крещящи групи за натиск може да промени нещата, а силната държавност. Отказват да го кажат, защото се плашат от либералите. Подчиняват се на техните крясъци за нови измислени права на този или на онзи и така потъпкват все повече правата на всички, правата на мнозинството. А ние, обикновените българи, без претенции да сме такива или едикакви си, сме мнозинството. Искаме да бъдем българи, да бъдем християни, да бъдем истински майки и бащи на синовете и дъщерите си, а не да си раздаваме номерца вкъщи и да чакаме детето ни да порасне, за да реши  какъв пол ще е.  

Питам Борисов, защо ГЕРБ се изплаши да въведе задължително основно образование и сви платната при първите нападки на либералите срещу този проект? Нима не е най-важно българските деца да бъдат образовани?

КОД е тук, за да защитава тези ценности. Хората ме познават, не винаги всички са били съгласни с всички неща които правя, но всички знаят, че когато кажа нещо аз го правя. А това, което аз и КОД искаме да направим е да спрем този розов хаос и да се върнем към нормата и морала на поколенията българи, съхранили българската държава през вековете. Чрез КОД българите имат свободния избор за нещо ясно, нещо дясно и нещо смислено.

 

Свързани статии