Актуално

На фокус

Москов: Колко животи и човешко достойнство са били прегазени по комунистическите трудови лагери

Москов: Колко животи и човешко достойнство са били прегазени по комунистическите трудови лагери

21.03.2021

Втори Фронт

2971


Петър Москов, Ваньо Шарков и представители на КОД се присъединиха към традиционното шествие от центъра на Ловеч до каменоломната на лагера Слънчев бряг, където затворниците са били малтретирани и избивани.  

„Колко животи, колко човешко достойнство е прегазено и смачкано тук.  Пред това падение на човешкото може само да замълчим - да  се замислим, да си спомен, да почетем болката и жертвите.  На такива места, излишните думи  рискуват да се превърнат в употреба. Затова аз няма да говоря, а ще предложа единственото решение, гарантиращо това да не се повтори никога повече - декомунизация и лустрация, сподели Москов, помолен да коментира от присъстващи журналисти.  


Виновните престъпници и убийци не са наказани, а наследниците им и сто кожи да сменят ще си останат същите. Бяха комунисти, преименуваха се на социалисти, сега се преобличат като либерали,  но със себе си винаги носят лъжа , разградена държава и червена мафия.  Тези хора и техните наследници и слуги продължават  и сега  да пишат учебниците по история и да крият истината от българските деца. И до днес не спират да лъжат за  броя на загиналите в лагера „Слънчев бряг“, например.


В момента фирми на тези недостойни хора и на подставени от тях лица ограбват парите от нашите данъци, а назначените им слуги в държавната администрация и в съдебната система им осигуряват безнаказаност.


Единственото решение е декомунизация чрез лустрация, завърши Москов.

Свързани статии