Актуално

На фокус

Моряк от „Вера Су“: Заплашват ни! Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем

Моряк от „Вера Су“: Заплашват ни! Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем

04.10.2021

Втори фронт

500


Обстановката на борда на заседналия край бреговете на Камен бряг кораб „Вера Су“ далеч не е толкова спокойна, колкото изглежда от брега. Освен, че се страхуват за живота си, моряците не са получавали и заплати. Според документ собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

„Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията и собственикът да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право“, разказва пред БНТ един от моряците на кораба.

„14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем“, продължава той.

Според моряците са проведени разговори с представители на компанията в Лондон и Варна, но без резултат. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани:

„Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си“.

Предполага се, че екипажът е от Турция и Азербайджан.

  Източник: frognews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания