Актуално

На фокус

Младен Маринов гузен, клекна накрая: Искам да се извиня, съжалявам за случката

Младен Маринов гузен, клекна накрая: Искам да се извиня, съжалявам за случката

17.08.2021

Втори фронт

4878


Искам да се извиня и да кажа, че съжалявам за случката, която стана достояние за превишаване на полицейските правомощия

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ – СДСМладен Маринов пред журналисти в парламента, предаде агенция „Фокус“.

„Искам да заявя и преповторя. Искам да се извиня и да кажа, че съжалявам за тази случка, която ни стана достояние за превишаване на полицейските правомощия при използване на физическа сила и помощни средства.

Като полицай и като човек не допускам такива действия. Именно в тази посока веднага на 10 вечерта, когато станаха известни видеоклипове, които бяха заснети от протестиращи и където се виждаше, че има някакво движение, някакво насилие, аз разпоредих незабавна проверка.

Виждате, че днес г-н Рашков, реално потвърди това, което аз ви казвам. Тези записи не са укривани, тези записи са иззети по съответния ред, тези записи са приобщени към дисциплинарното производство, след което са изпратени по компетентност в прокуратурата.

Това е, което налага и позволява законовият ред. Пак повтарям тези записи и днес стана ясно от изказванията на министър Рашков, не са укривани“, заяви още Младен Маринов.

Той обърна внимание този случай да не изважда от обществения фокус множеството случаи на пострадали полицаи.

„Нека те да бъдат също толкова силно във вашия фокус, колкото и този случай“, заяви още Младен Маринов.

   Източник: onovini.eu

Свързани статии