Актуално

На фокус

Митьо Очите излиза от ареста с гривна за наблюдение

Митьо Очите излиза от ареста с гривна за наблюдение

22.07.2021

Втори фронт

604


Апелативният специализиран наказателен съд пусна под домашен арест Димитър Желязков - Митьо Очите, който е обвинен за организиране на престъпна група за рекет и изнудване. Той излиза на свобода, но ще трябва да носи гривна за електронно наблюдение, съобщи БНТ.

Както "Сега" писа, през юни второинстанционният съд прекрати делото срещу Желязков и го върна на прокуратурата. Причината е, че държавното обвинение тотално е сбъркало с искането за екстрадицията му от Турция.  "В обвинителния акт и понастоящем фигурират престъпления, за които Желязков нито е екстрадиран, нито е поискана допълнителна санкция от чуждата държава за съдене за тях", констатират тримата апелативни съдии.

През март 2019 г. Желязков и още 12 души бяха предадени на съд по обвинение, че са организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Желязков има обвинение като ръководител на групата, като част от престъпленията според прокуратурата е извършил лично, а други – разпоредил. Групата е действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг, твърди още прокуратурата. 

   Източиник: СЕГА

Свързани статии