Актуално

На фокус

Митинг срещу COVID-19 ограниченията се очаква с София днес

Митинг срещу COVID-19 ограниченията се очаква с София днес

30.08.2021

Втори фронт

3268


Въпросът с третата доза е като каруцатата пред коня. За да имаме трета доза трялва да имаме информация. Освен това има твърде голяма разлика между бустерна доза и трета доза от същата ваксина. Бустерна доза има за задача да засили имунитета, променена е по някакъв начин, адаптирана е към новите или очакваните варианти.

Одобри ли сме кратка характеристика с две дози. Кой ще поеме отговорността за безопасността на третата доза? Ние имаме данни за две дози.

Нека направим така - имаме около 2 милиона ваксинирани. Нека всеки да убеди един да се ваксинира в рамките на месец септември. Сигурен съм, че мерките ще паднат изцяло през март догодина. 

Протест срещу COVID ограниченията се очаква да се проведе днес в столицата. Граждански организации и партии излизат на протестно шествие срещу наложените противоепидемични мерки и ваксинацията. 

Протестиращите настояват здравният министър Стойчо Кацаров и служебното правителство да отменят ограниченията, които те определят като дискриминационни.

Шествието “НЕ можеш да експериментираш с МЕН! НЕ МОЖЕШ да ме лишиш от ПРАВА!“ ще тръгне следобед от НДК и ще премине през централната улица “Витошка“, Министерството на образованието и науката и президентството, и ще стигне до Народното събрание, където от 19,00 ч. е обявен “Голям митинг“.

  Източник: frognews

Свързани статии