Актуално

На фокус

Мирослав Боршош е новият зам.-кмет по култура в София

Мирослав Боршош е новият зам.-кмет по култура в София

11.05.2021

Втори фронт

766


Мирослав Боршош е новият зам.-кмет по култура в София. Той ще отговаря за направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Боршош е възпитаник на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, специалност „Културология“. Той е създател на литературен клуб „Перото“, театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс", разказват от Столична община. Боршош е носител на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата. Той поема зам.-кметския пост от доц. д-р Тодор Чобанов, който беше освободен преди няколко седмици.

Мирослав Боршош дълго време беше изпълнителен директор на НДК. Срещу него обаче бяха повдигнати обвинения за нецелево разходване на средства, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки. В последната си дума пред съда Боршош заяви, че обвиненията срещу него се базират на анонимни доноси, сигнали от уволнени служители и санкционирани от него. Обвиненията на прокурорите той определи като несъстоятелни, неаргументирани и напълно безпочвени. Съдът го оправда на първа инстанция, но прокуратурата протестира пред по-горна инстанция.

   Източник: glasove

Свързани статии