Актуално

На фокус

Министър Минеков: Как стана така, че днес сме на 112-о място по свобода на словото?

Министър Минеков: Как стана така, че днес сме на 112-о място по свобода на словото?

15.06.2021

Втори фронт

546


На четвъртия ден след влизане в министерството, решихме, че този разговор е нужен. Трябва да започнем да говорим това, което не си казахме последните 10 г. Време е да започнем искрен разговор за състоянието на медийното пространство, да разберем какво се случи през годините, как стана така, че днес сме на 112-о място по свобода на словото. Така министърът на културата проф. Велислав Минеков откри дискусията ”Държавата и медиите”.
Проблемът с медийната собственост, какво е значението на Съвета за електронни медии и дали да продължава в същия политически състав, какви да бъдат неговите отговорности са основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на дискусията, организирана от Министерството на културата.

Самият министър няма да може да присъства на нея през цялото време, но увери, че ще изгледа всичко на запис и ще подбере най-същественото, което трябва да бъде обсъдено.

Той е помоли дискусията да бъде проследена от Министерство на финансите, от Министерство на икономиката и от Министерство на вътрешните работи. "Да дадат оценка за това, което са чули, но и решения и реакции за всичко значимо", каза Минеков.

    Източник: frognews

Свързани статии