Актуално

На фокус

Министър Кузманов за Стъки: Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове

Министър Кузманов за Стъки: Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове

18.06.2021

Втори фронт

1905


Г-н Недков е влязъл тук като председател на Федерацията ММА. В момента се вадят записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени, за да видите как е влязъл. Помолих го да влезе като представител на Федерацията. Представителите на ПИК бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат.
Така служебният спортен министър Андрей Кузманов коментира неочакваната среща с председателя на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки, който по-рано днес се появи пред Министерството със свои сподвижници и влезе в кабинета на министъра, за да поиска обяснение за изнесените данни в сряда от Кузманов и Антон Кутев, че Федерацията по ММА е взела над един милион лева от държавата като финансиране и по програми.

„За 2018 година Федерацията по ММА е получила 177 хиляди лева, 2019 - 192 хиляди, 2020 - 210 хил., 2021 - 220 хил. Сумарно събрано това нещо води до една цифра около милион. По програмите: за 2018 - 34 800 лева, 2020 - 39 953, 2021 - 118 073 лева. Тези пари може да стане ясно как са изразходвани, след като свършат програмите. Всяка една организация в края на годината дава отчет“, обясни служебният министър.

„Меко казано няма обвинения срещу г-н Недков. Просто е констатирано, че той, както и всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял правилата, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че ако има възможност, те трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени при някои федерации. На Недков не мога да му се извиня, единствено той, както се прави на мъж, можеше да ми се извини, защото той нахлува. Аз не нахлувам в ничий дом или в лично пространство. Не съм му се извинявал. Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове – ММА бойци, на едното дете му стана лошо“, разказа Кузманов и се закани:

„В най-скоро време от проверките ще стана ясни много неща. Предполагам, че тази седмица, може утре, в неделя или понеделник, ще бъдете уведомени. Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се проверяват: тото, Спортна база, Академията“.

„Тук съм като експерт. Не съм бил участник в нито една партия. Не отговарям за чужди думи. Общата сума, която е казал г-н Кутев, ако съвпада с тези цифри, е вярна. Ако той е казал по-различна цифра или е казал тази цифра в определена дейност, питайте го него. Може и лапсус да е. Повдигаме въпроса за тези програми за хазарта през годините, защото конкурсните правила и критерии за участие будят съмнения. Прави впечатление, че организации, които са отстранени по определени критерии, други организации също не отговарят на тях, но не са отстранени. Прави впечатление, че четири организации всяка година печелят пари", добави министър Кузманов.

    Източник: frognews

Свързани статии