Актуално

На фокус

Минеков с ултиматум – или обединение, или се отказва от "Отровното трио"

Минеков с ултиматум – или обединение, или се отказва от

19.12.2020

Mediapool.bg

898


Скулпторът проф. Велислав Минеков, който е част от "Отровното трио" обяви, че ще се оттегли от активното политическо и гражданско участие, ако извънпарламентарните опозиционни формации не се обединят. Тази седмица той постави срок за оттеглянето си - "в случай, че обединението е невъзможно до 23 декември". Събирането в подобен общ фронт обаче не изглежда възможно, а това означава, че Минеков вероятно ще напусне "Отровното трио".

"Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът, конспирациите и самолюбието остават единствено значими. От Цицерон до Иван Хаджийски ще бъдем обречени на вечното самовато разединение. Изглежда смисълът от протеста е да остане като част от спомените за някакво единство", написа той във Фейсбук в четвъртък.

Той добави, че няма "силите да бъда посредник в нищетата на преклонения разум".

"Бих желал да бъдем Истанбул или Будапеща, но вероятно е да останем същите, от Освобождението до днес. Мълчаливото ни съучастие в делата на една престъпна власт и съвършенството на нашите идейни различия ще оставим като мрачно дарение на поколението след нас. Османското наследство ще пазим тайно в душите ни, ще бъдем революционери при подходящ спасител.С оглед на последните събития. Очаквам ясни съвместни действия срещу превзелата ни шайка и управляващи мутри. Декларация за съдействие за честни избори и ясни, обединени намерения. Впоследствие правителство насочено срещу днешната мафия. Да, нужен е компромис, тежък е, боли. Живеещите в миналото трябва да предпочетат бъдещото. И всички извънпарламентарни фракции, партии и коалиции, трябва да направят болезнения жест за обединение. Алтернатива няма", написа още той.

 Автор: mediapool

Свързани статии