Актуално

На фокус

МИНЕКОВ ОБВИНИ БНТ: Те извършиха тежко нарушение, Кошлуков си е за оставка

МИНЕКОВ ОБВИНИ БНТ: Те извършиха тежко нарушение, Кошлуков си е за оставка

25.05.2021

Втори фронт

3413


Ще бъде нужно малко време, но всичко ще бъде проверено. Нещата не са само корупция. Бедата е, когато се краде, когато целта е да се открадне. Това носи щети, които не са само във финансов еквивалент. Това носи разруха. Това заяви в "Алтернативата" служебният министър на културата проф. Велислав Минеков навръх 24 май.

Когато виждате пред очите си едно престъпление, когато крещите, че това е престъпление, това реваншизъм ли е или желаете правото. Престъпникът трябва да си получи заслуженото, категоричен е той.

Отразяването на празника е скандално. Имам чувството, че медиите продължават да работят по начина, по който са работели през предишните години на управление. Аз ще започна да задавам неудобни към медиите и СЕМ и ще го правя с удоволствие. Ще искам проверки, включително за загадъчното заглушаване на БНР. Там имаше неща, които бяха прикрити. Националното радио и телевизия са част от системите за национална сигурност. Изключително е скандален случаят от събота, когато три от водещите телевизии прекъснаха програмата си заради някакъв си брифинг. БНТ извършиха тежко нарушение и искам да се разбере дали е престъпление. Ще изпратя писмо до СЕМ и ще настоявам за отговори. Ако Кошлуков не ми отговори, ще настоявам за неговата оставка. А той вече си е за оставка, допълни още културният министър. 

  Източник: eurocom

Свързани статии