Актуално

На фокус

Минчо Христов: ББР години наред раздава кредити на „свои хора“ с ниски лихви

Минчо Христов: ББР години наред раздава кредити на „свои хора“ с ниски лихви

26.05.2021

Втори фронт

1549


От 7 години алармирам, че Българската банка за развитие дава кредити на „свои хора”, супер богати олигарси, с 3% лихва.

Тази банка е направена за малкия и среден бизнес, а огромни фирми са получавали кредити с ниска лихва”, заяви проф. Минчо Христов от „Движение на непартийните кандидати“ в ефира на „Здравей, България”.

Относно скандала с подслушването на политици, той смята, че най-важно е да се докаже дали тези твърдения са верни. Проф. Христов е на мнение, че служебното правителство се бави с отговора.

От „Движението на непартийните кандидати” ще искат премахване на хидрогенираните мазнини. Според проф. Христов те са причина номер 1 за инфаркти и инсулти. Той посочи и какви са другите точки в програмата на лявата коалиция.

„За нас да имаме водач на листа е нещо второстепенно. Важното е каква политика, полезна за хората, може да се провежда. Най-важното, с което започваме програмата, е драстичното увеличение на пенсиите чрез незабавното им преизчисляване и увеличаване на коефициента за прослужено време на 1,5″, посочи проф. Христов.

Сред другите точки в програмата им е увеличение на заплатите чрез въвеждането на необлагаем минимум и прогресивно подоходно облагане. Планира се отмяна на статута на търговски дружества на болниците, премахване на доплащането в болниците, ДДС върху лекарствата и таксата за посещение при лекар.

„По тази програма стигнахме до заключението, че с БСП почти нямаме различия. Докато не бъде доказано, че 5G системата е безопасна, ще сме против. Аз знам за вредните електромагнитни излъчвания. Не е доказано, че е безопасна, а много учени твърдят, че е вредна. Има специалисти, които трябва да го докажат. Аз ще се изправя срещу бедността и мизерията, в която тънат българските граждани. С Нинова не сме говорили за 5G, говорихме за пенсии, доходи, ревизия на приватизационните дейности. Това са важните неща”, обясни проф. Христов.

  Източик: onovin.eu

Свързани статии